TIPY - jak na naší kávu

Jak kávu skladovat? 

 

Kávu skladujte nejlépe na temném, suchém místě s vyrovnanou teplotou a snažte se nenechávat kávová zrnka příliš dlouho na vzduchu a na světle. Vždy dbejte na správně uzavřený sáček.

 

TIP: před každým zavřením sáčku vyfoukněte co nejvíce vzduchu z obalu. Minimalizujete tak vniknutí vzduchu do obalu a prodloužíte čerstvost a životnost kávy.

 

Kdy pít?

 

Kávu můžete začít pít ihned po obdržení, avšak doporučujeme nejdříve po třech dnech od upražení (uvedeno na obalu), kdy se kávové aroma vyrovná a káva si tzv. "sedne". 

 

TIP: doporučujeme zpracovat kávu do dvou měsíců od upražení. Jedině tak si budete moci vychutnat její čerstvost v každém šálku.

 

Příprava kávy a teplota vody?

 

Kávová zrnka namelte až v momentě, kdy jste připraveni si dělat kávu, zajistíte si tak tu nejlepší čerstvost. Teplota vody by se měla pohybovat okolo 90°C, v toleranci +- 5°C. Vroucí voda je nežádoucí a může výsledek znehodnotit. 

TIP: jak poznáte že je káva čerstvá? ..po jejím zalití Vám v šálku vytvoří hustou a déle trvající pěnu. Káva totiž ze svých pórů po zalití uvolní CO2 zbylé po pražení.